Ett drama med lyckligt slut

publicerat i Allmänt;
Söndag 29 juni

Stora delar av Nepals befolkning har de senaste dagarna hört och berörts av ett drama i staden Pokhara, som vi gärna vill dela med er.

I torsdags föll en 2½-årig flicka 20 meter ned i en smal ravin. Hennes föräldrar, polis och armén försökte förgäves rädda henne, de hörde hennes skrik på hjälp långt in på natten. Dagen därpå var hon helt tyst. Ett räddningsteam från Kathmandu kom på morgonen men de misslyckades också då sprickan var för smal.

Då kom en spenslig 12-årig skolpojke, Kamal, och ville försöka hjälpa flickan. Han hindrades först då det ansågs för farligt men firades sedan ner i sprickan, fann flickan vid liv, gav henne dricka, knöt fast henne vid sig och firades upp tillsammans med henne till allas stora glädje! Hon hade då varit fast i 22 timmar. Hon fördes till sjukhus och man konstaterade att hon som genom ett under klarat sig med bara skrubbsår.

Igår var det extrasändningar på TV hela dagen och man intervjuade pojken och hyllade honom som en hjälte. Han fick också pengar och erbjudanden från många håll, bla fri skolgång och sjukvård. Han är lågkast och skulle därför enligt en nepales vi pratat med egentligen inte fått vidröra flickan. Detta är en av de saker som berört många djupt. Kanske en liten del i att bryta den ofta nedvärderande kast-hierarkin som fortfarande är stark.

Flickans far, som är pastor, berättade i TV hur de bett till Jesus under natten och hur han i en syn sett hur flickan (deras enda barn) kom tillbaka till dem, levande.

Så det är också ett vittnesbörd, att det är en stor och mäktig Gud vi har, och att Han använder små, svaga människor som sina redskap!



(Se även Nepalnews.com)