Mjölk & kärlek

publicerat i Allmänt;


Bröstorpsnäset

Fredagen 23 juli, Pernilla skriver

“Svensk sommar är så härlig” sa Moa en dag och det får vi verkligen uppleva nu!

   

Vi har under två veckor bott på Bröstorpsnäset på andra sidan Norasjön med bad, sol, smultronstrån, varma sommarkvällar, galna hopp från flotten, församlingspresentationsförberedelser, cykel-, båt- & joggingturer, Noradagarna med Noraglass & karuseller, skidåkning på verandan för John (vad gör man om man inte får uppleva vinter på 4 år) skön gemenskap med familj och vänner och så den fantastiska maten; yoghurt, greveost, grädde, jordgubbar, grillat kött, sallad...

   

Har också hunnit med en tur till Karlstad och besökt goa vänner och allergispecialist med John. Och där efter att ha gjort pricktest konstaterades att john TÅL MJÖLK!!! Stor glädje hos hela familjen (John tyckte barnkliniken var fantastisk med en gnäggande häst somman kunde mata, fullt av trampbilar och så snälla sköterskor- och jag fick nya ideer inför jobbet I Tansen) och vi gick genast ner till sjukhuscafeterian och köpte glass förstås! Morgonen därpå strålade John av glädje vid frukostbordet och sa: “Kan jag be och få lite yoghurt. Och lite bregott. Och så lite ost kanske”:)

   

Så nu kommer nog även han lyckas få lite mer hull under Sverigesommaren!

Efter att ha besökt Lindesbergs Kristinakyrkan i söndags har vi nu landat hos Ottos föräldrar och syster Anna, bror Johan & kusin Malin utanför Strömstad. Blåsiga men soliga sköna dagar med god samvaro och jättegod mat. De tre kusintjejerna har gungat i hängmattan mest hela tiden, så glada över att få ses. Och så har de, till Johns förtjusning, åkt cab med faster Anna!

   

Fortfarande en del anpassningssvårigheter, som när mamma och jag hinkade upp vatten ur sjön och sköljde av bryggan med tänkte jag “är det verkligen ok att använda såhär mycket vatten” eller när vi såg en naken människa som solade på en brygga vid en båttur och vi sa “undrar vem som ligger där och solar” och John sa “det är nog en tiggare” & Moa “nej, jag tror det är en nazist” :)