Vinter-OS och sommarväder

publicerat i Allmänt;
Måndagen den 22 mars, Otto skriver

Som 40-åring ser jag världen i en helt ny klarhet: Av svärfar fick jag nämligen nya glasögon. De gamla hade antireflexbehandling som efter 10 år varken reflekterade eller släppte genom ljus. Så för 350 kr införskaffades nya med "äkta" Hugo Boss-bågar och allt! Borde kanske passa på att skaffa löständer också här i Nepal...

Och så har vi tittat på Vinter-OS! Svärfar (åter) hade med en två timmars DVD med SVTs sammandrag och i helgen lyckades P och jag sätta oss och titta, njuta, jubla (var ovetande om de flesta av resultaten!) och längta efter snö. Helt overkligt, vi som ändå är så gamla att vi minns Svan-Mogren-eran har ju försökt lära oss uppskatta 6:e-platser, felvallningar och genomklappningar. Och lärt oss tycka att "egentligen är ju skidskytte mycket viktigare än vanlig fånig längdåkning". Och så går tar de stafettguldet, och en massa annat, även helt utan gevär på ryggen! Fantastiskt, och så blev vi lite ett med den svenska folksjälen där i vindssoffan. Fast ni därhemma har kanske redan glömt att det var OS i år?

Här har det hänt att Girija Prasad Koirala, en av demokratikämparna och fyrfaldig premiärminister, lämnat jordelivet vid 85 års ålder. Något av Nepals Tage Erlander kanske, eller Per-Albin Hansson, i alla fall har han varit med länge och var respekterad och älskad av många. Men de sista åren också del av ett etablissemang som nog stelnat och svalnat i sin frihets- och utvecklingsiver. Ursäkta denna amatöranalys... men det blir ett stort tomrum och det nog på både gott o ont. I Kathmandu var en procession på 400 000 nepaleser (enl Kathmandu Post) och igår var skolorna lediga och allt stängt för att hedra Koirala.

Och så har det blivit varmt, drygt 26 C i skuggan idag. Medan vi var i Kathmandu och Pokhara 2 v så gick det från kyliga kvällar till riktig varm sommar. Härligt tycker Pernilla, och John, som idag ropade Pappa, titta vad det ryker när John springer! på väg till Play-groupen på gästhuset idag. Dammigt alltså, det rejäla regnet för någon månad sen märks inget av längre. Enda bilden denna gång ska spegla min fritidssysselsättning framför andra just nu: Att lära mig sådär 30 lovsånger (OK kunde några av dem innan) till Hospital Christian Fellowships södra-Asien-konferens om en månad. Pernilla är engagerad i förbön - skall bli spännande att vara med!

All creation cries to You