PNC Batch 4 - Closing ceremony

publicerat i Allmänt;



Lördagen 23 april, Pernilla skriver

Med risk för att bli lite tjatig, kommer nu rapportering om ännu en Closing ceremony av Pediatric Nursing Course. Är så speciellt för mig att jag bara måste få dela glädjen med er.

Har återigen varit en go grupp sjuksköterskor, öppna och villiga att lära. Förunderligt och gott att man kan komma varandra så nära på 8 veckor, en av eleverna sa att det kändes som om vi varit en familj. Så roligt att det var två tjejer från Dhadeldhura i väst och två från Okhaldhunga i öst, hoppas verkligen på att kunna besöka någon av platserna i höst. Moona och Radhika (se nedan) som undervisat tillsammans med mig har gjort det jättebra!

  

Under utvärderingen av kursen sa en av sjuksköterskorna att en av de nya sakerna hon lärt sig var "att se världen genom barnets ögon", att försöka förstå hur ett sjukt barn på avdelningen ser på allt som händer. En av Okhaldhunga-tjejerna sa att hon hoppades att alla hennes kollegor kunde få gå PNC så att de tillsammans kunde börja jobba på ett nytt sätt. Det värmer hjärtat att höra vad de tar med sig hem och att de vill förändra! Efter closingceremonin gick vi allihopa till resturang Nanglo och firade - en underbar kväll!

   
 
I övrigt är vi så tacksamma över att alla vara amöbafria (!?) och har idag haft en härlig påskafton med nepaligudstjänst, skräpplockning på bazaren tillsammans efter kyrkan, lunch med Jessica och Johan - svenska läkarstuderande, och sedan påskgudstjänst med nattvard med teamet (söndagsskola o kaninlek för tjejerna), middag och efter det storytelling-night med många galna rått- & bussrese-historier :)

  
Glad påsk!