Plommonblom & Himalayautsikt

publicerat i Allmänt;
 

Fredagen 18 mars, Pernilla skriver 

En sen eftermiddag då jag sitter i klassrummet och förbereder nästa dags lektioner kommer en våg av ljuvlig doft från plommonträdet som står i full blom in genom det öppna fönstret. Tittar ut över de rosafärgade snötopparna och får en varm känsla av tacksamhet i mitt hjärta över att få vara i det här klassrummet här och nu.

      

Den fjärde Pediatric Nursing kursen har nu avslutat tredje veckan och fast det har varit intensiva veckor är det så roligt att få ha en ny klass igen! De är 7 elever: tre från Tansen, två från Dadeldura och två från Okhaldunga (mindre missionssjukhus). Jättegoa tjejer som var blyga första veckan men som nu pratar mer och tycker det är spännnade att lära mer om barnsjukvård. Radhika och Moona undervisar tillsammans med mig nu, gör det jättebra! De första veckorna har bla handlat om emotional support, pediatric emergencies, the nursing process, pain management och procedures och speciellt har rollspelen och övningarna om hur man distraherar barn under omläggning av sår uppskattats. Efter en rast då jag kom in i klassrummet lekte de vilt: pratade med handdockor, blåste såpbubblor, lekte med skallror - förklarade lite generat då jag kom in att de aldrig lekt med såna saker så de tog igen det nu :)

 

  

Förra helgen var sjukhusets årliga fest för personalen, en trevlig tillställning med lekar, sång, sketcher, dans och god mat. Efter att sista veckorna haft vattkoppor, scharlakansfeber, halsfluss och amöbadysenteri i familjen var alla äntligen friska (men rätt trötta ska ärligt sägas) och vi njöt av festen i skön sommarvärme under blommande fruktträd. Som avslutning åt vi pannkakor och kladdkaka ihop med familjen Thoursie (som fick uppleva en getslakt utanför sitt rum kl 05 på morgonen) som nu åkt vidare till Pokhara för trekk.


 

Usikt från klassrummet