Möte med höjdare i Kathmandu...

publicerat i Allmänt;
Torsdagen 26 maj, Pernilla skriver

Sitter nyduschad med papiljott i håret med tänt stearinljus på Goshen guesthouse i Kathmandu. Myggfönstret öppet och storstadsljuden strömmar in- motorcyklar, skällande hundar, barnskrik, och nån som prasslar bakom gardinen- (en stor ghekko, så nu känner jag mig inte så ensam...)

Måste bara skriva några rader för imorgon är en spännande dag. Ja, igår var för all del en spännande dag också. Vi skulle egentligen åkt till Kathmandu idag, torsdag, men fick igår kl 13 reda på att vi var tvungna att åka 3 timmar senare pga politisk oro och stängda vägar. Tokpackning, avbokning av möten, matsäcksfixning, instruktioner till didi, och vid 16.50 rullade vi- Tansen team(11 barn, 8 vuxna)- gänget ut ur Tansen. Ida och Moa tyckte resan var mest trevlig, mycket lek och stoj med vännerna. En del, smått gröna föräldrar var inte lika imponerade av resan, som efter 11 timmar, över heta (35 gradiga?)Terai, i en buss utan någon som helst stötdämpning, slutade i Dhulikel, Kathmandu. Efter några timmars sömn i det fina hotellrummet med Himalayautsikt har vi njutit av en lugn dag med god mat, lek o lovsångsövning. 

Sedan januari har vi väntat på att ett kommitte, SMNSC (Safe mother neonatal sub committe) ska kalla oss för att vi ska få presentera Pediatric Nursing Course (PNC). Den har skjutits upp flera gånger, men för några dagar sedan fick vi kallelsen, att det var 27 maj- då vi ändå skulle till Kathmandu pga konferensen! På mötet kommer många inflytelserika personer att finnas, som kanske skulle kunna vara med och supporta en nationalisering av PNC. På tisdag har vi sedan möte med direktören på National Health and Training centre, också om PNCs framtid. I Nepal tar allt tid, men att vi iallafall får presentera kursen är en början... Det som är jobbigt är att jag är ensam- Dr Sunil som skulle varit med på presentationen var on call igår då vi var tvungna att åka och är kvar i Tansen. Så jag känner mig liten och rättså pirrig i magen, men med blicken på barnen i Nepal och Herren hoppas jag att det går ändå. Då det är strejk imorgon igen åkte jag taxi till Kathmandu från Dhulikel (1 tim) ikväll (lås dörren sa chauffören då jag hoppat in, hade varit våldsamheter i Ktm idag, men det enda som var avvikande på vägen var korna). Så, ni som ber, be gärna för PNC och lilla mig imorgon!
Tack :)