Norsk-afrikansk våffelkväll

publicerat i Allmänt;

Lördagen den 31 mars 2012, Otto skriver
Ja egentligen var det bara en lätt försvenskad norrman och en sydafrikan, annars svenskar, men det lät bra med den titeln tyckte jag. Fam Ö bjöd på våfflor i dr Ansies trädgård i torsdags kväll i perfekt sommarvärme. Vi åt bl a hembakat grovt bröd med svensk cheddarost, våfflor med indisk grädde som efter längre tids handvispning nog i alla fall var lite tjockare än innan, och som avslutning en kopp Zoega's. Så kan det vara att vara missionär i Tansen, vid högtidliga tillfälllen.
   
Barnen satt efter maten mellan blommorna på stenläggningen och tittade på "Fem myror är fler...", svensk kulturhistoria som John nu fick uppleva för första gången.
Och så har vi bokat en husvagn till Torpkonferensen - plats på campingen hade vi redan fått i födelsedagspresent av goda vänner. Så ni som kommer till Torp hittar oss i en Knaus på plats 39D. En sommarplanering kommer på vår "Aktuellt"-sida på poardeby.se när det klarnat lite mer.
Avslutar med en fråga John ställde igår: "Finns det stadsjeepar i Afghanistan?" Och det borde det göra, det är väl i "-stan" de hör hemma, eller? Fordonsintresset håller i sig... 
Allt gott!

PS en länk till Stefan Östmans artikel i NWT är här.