På väg!

publicerat i Allmänt;
Torsdagen 23 oktober 2014
 
Nu är vi på väg!
Sitter i en liten stuga under broarna på en Årsta holmar-ö och har just stängt och vägt in resväskorna. Av de 30 tillåtna kilona består de flesta av: stickade babykläder från fantastiska damer i Fritsla, bilar, lego, gosedjur, dockor till sjukhuset, svenskt godis & presenter till vänner i Tansen och PNC- material.
 
Det är så fantastisk att inte vara ensam den här gången, utan att ha sällskap av 13 goa tjejer!
Vi är: Mamma Siv, Ingrid (min moster), Margareta, Barbro, Anna, Pia, Maria, Sara, Karolina, Alice, Julia och så Ida!
4 glada pensionärer, 6 pigga 40-åringar från Karlstad och tre tonårstjejer! Att få resa tillbaka till Nepal tillsammans med Ida och mamma och få visa våra nära vänner vårt "andra hemland"  är speciellt, får nypa mig i armen för att fatta att de verkligen är med på resan :)
 
Vi kommer att vara 2 dagar i Kathmandu, sedan resa till Pokhara och trekka 3 dagar, sedan till Tansen innan de återvänder till Kathmandu och jag stannar för att undervisa PNC i ytterligare en dryg vecka.
 
PNC- läget: För en vecka sedan återuppstod Mahendra Sir, direktören på NHTC(Nepal health training centre)  och har svarat på mail tätt hela veckan :) Unicef kommer under det här året inte kunna sponsra PNC så att processen har saktats lite. Men NHTC planen är att starta PNC trainingsites även i Tansen och Kathmandu (förutom Nepalgunj som startades i februari och som nu kör egna kurser). Det som kommer hända nu är att vi kör en en veckas PNC ToT (Training of trainers)- där flera av de som tidigare gått kursen får öva sig på att undervisa.
 
Nu ser vi fram emot en spännande resa med 50 min transit i Bryssel (hjäälp, blir att springa mellan gatarna) och 9 timmar på flygplatsen i Delhi. Imorgon bitti kl 04.45 börjar resan med en roddtur i mörkret över till fastlandet!