Fina juldagar

publicerat i Allmänt;
 
26 december 2021, Pernilla skriver
Jag tycker så väldigt mycket om att fira jul i Nepal! Även om det på dagarna inte är så mycket julkänsla, med sol och sommarvärme, så är det allra viktigaste i julfirandet kvar; att fira Jesu födelse och att umgås med familj och vänner.
Julförberedelserna bestod bla av att få den spinkiga stackars plastgranen från bazaren att se julig ut, att pynta hemmet med ljusslingor, baka pepparkakor och kola (med ett gäng goa bakande vänner i vårt kök 4e advent), titta på julspel framfört av barnen samt julfest med teamet med julmat, färska jordgubbar, lekar & dans.
 
På julaftons morgon åt vi brunch i vår soliga trädgård, bredvid broccolilunden. Choklad med vispgrädde, brieost (från Sverige), gröt, ägg & varma roti. Paketöppning, lek, hopprep, matlagning under förmiddagen och kl 15 gick vi över med våra kastruller och skålar till familjen Övregård och åt en fantastisk julbuffé tillsammans med hela svenska gänget. Köttbullar, prinsliknande korvar, svampomelett (kantareller från Sverige, tack Ingrid!), rödbetspaj, potatisgratäng, brieost, hårt bröd, broccoli, grönsallad (från vårt land), ägghalvor. Till efterrätt apelsinris med grädde, glass, fruktsallad, Febes kakor.
 
Efter en skattjakt i mörkret för barnen så gick vi alla upp till vårt vindsrum och läste julevangeliet, fick överraskande tomtebesök till barnens förtjusning, åt godis, lekte, sjöng lovsång, dansade fågeldansen.
På juldagen var vi på en 3 timmars lång juldagsgudstjänst med dans & sång, en glädjefest! Möten med goa vänner, mingel & mat utanför kyrkan efteråt. På kvällen gick vi sedan runt och sjöng Christmas carols i stearinljussken hos vänner och grannar. Nepalidans i vår trädgård som avslutning.
Helt underbara juldagar som jag kommer bära kvar i hjärtat länge.