Retreaten som inte blev så vilsam...

publicerat i Allmänt;
 
26 april, Pernilla skriver
Hela teamgänget från Tansen, 33 personer, åkte buss tillsammans Pokhara- Kathmandu i fredags. En 9 timmars resa på slingriga vägar, med sömn, sång, ballonglek och mycket prattid. Barnen hoppade runt mellan olika famnar. En sån go resa att någon sa "nu har vi fått vår retreat, nu kan vi vända". Och det skulle vi kanske ha gjort...
UMN-retreaten bestod av drygt 50 personer; de utlänningar som jobbar inom UMN idag. Så fint att möta alla på fredagkvällen, de flesta kände vi litegrann sedan innan. Godavari var platsen för retreaten, ett fint hotel med otaliga trappsteg, utsikt över bergen och swimmingpool!
Lördagen blev en fantastisk dag (som tur var), med lovsång, undervisning, femkamp, poolbad, lägerbål med s´mores och storytelling. 
Otto & jag vaknade rejält illamående på söndagsmorgonen och i vår whatsupgrupp droppade rapporterna in, om en eländig natt med kräkningar, diarreer och feber. Det var inte många som orkade vara med på  undervisningen på fm. Några av oss som var i den piggare skaran gick runt med Cola med is, vattenmelon, toapapper & ondansetrontabletter och satt en stund i dörrposten och jämförde symtom...(man får umgås på det sätt man kan)
Som tur var var tre av barnledarna pigga (tyvärr inte Moa och Annie) och kunde ta hand om barngruppen som badade bland ballonger och blommor i den inför poolbröllopet senare på dagen smyckade poolen. 
Till kvällens undervisning hade några tillfrisknat nog för att komma och vi trodde att eländet snart skulle var över. Då kräktes plötsligt en person på trappen, en i häcken, flera på rummen....våg nummer två! Är det inte covidvåg så är det kräkvåg...
Vad ska man säga? Det blev en intressant retreat ändå, med flest kräkningar hittills då vi varit samlade. Historiskt. Gissningarna om VAD som orsakat sjukan var många; riset? vattnet? salladen? morotsröran? Eller någon i personalen som hade norovirus?
Vår familj klarade sig rättså lindrigt (i jämförelse med de andras symtom iallafall), bara John kräktes. Men det var ett spakt gäng som startade den 14 timmar långa bussresan mot Tansen på måndagsmorgonen, fulla med antiillamåendemedicin och plastpåsar.
På nästa retreats storytellingkväll kommer vi ha många nya historior att berätta på ämnet: "kräkningar".
 
Quotes from the weekend:
"This weekend we´ve even learned each others vomiting-sounds"
 "On one UMN retreat, the big earthquake happened, at least we have not had that here."
 "Let´s make an excel with what we ate, how many times throwing up and how much weight loss..."
 Me asking a friend who had been sick all night: "How are you doing?"
 Him, staring at me, all white:  "I am ready for my coloscopy now."