Persikoträdet i full blom

publicerat i Allmänt;

Tisdagen 27 januari -09, Pernilla skriver

Nu är den kallaste årstiden avklarad, vi är till vår glädje & förvåning redan på väg mot varmare tider! Under några veckor var det riktigt kyligt på morgnar och kvällar (9 grader ute, 12-13 inne), det var många klädlager som gällde och att duscha annat än mitt på dagen var inte att tänka på. Vi tände ljus, satt framför gasolkaminen i vindsrummet på kvällarna och kramade våra varmvattenflaskor då vi krypit ner under täcket. Nu är det sköna 16 grader inne på kvällen och på dagarna skönt svenskt sommarväder! Långkalsongerna är ett minne blott. Mormor som är på besök njuter av vädret och barnbarnen och under persikoträdets rosa blommor har snickrats, målats, jagats kaniner och lekts!

 I övrigt har livet i Tansen varit ganska intensivt de sista veckorna, mycket och jobbigt på jobbet för mig, intensivt socialt liv då flera familjer nu kommit tillbaka från hemmaperioder; tjejmiddag med bastubad, trevlig 50-årsfest, brunch på vår veranda, stor fest som barnavdelningens sjuksköterskor ordnat, möten i kyrkan mm
 Jag har också skrivit mycket på material till mina barnsjukvårdskurser som ska börja i maj - då jag ska undervisa på nepali.

Har återigen läst en av favoritböckerna och påmints om hur viktigt det är att inte bara rusa på utan ha tid för det viktigaste och tid för återhämtning...

"Brådska är den stora fienden till andligt liv i vår tid. Brådska kan fördärva våra själar."

"Brådskan gör att vi blir uppslukade av detta livets bekymmer, rikedomar och nöjen, som Jesus uttryckte det, och hindras från att låta hans livssyn slå rot i våra hjärtan. Jesus var väl medveten om det här problemet på sin tid. Evangelierna berättar om hur han upprepade gånger drog sig undan folksamlingar och aktiviteter. Han lärde sina efterföljare att göra likadant. När lärjungarna, sprudlande av adrenalin, kom tillbaka från ett hektiskt evangelisationsuppdrag, sa Jesus till dem; Följ med mig till en öde trakt , så att vi får vara ensamma och ni kan vila er lite".

"På ett djupare plan är sanningen den att vi lever i en livsfarlig omgivning. Det västerländska samhället är så fyllt av idéer och värderingar och påtryckningar och frestelser om framgång och trygghet och bekvämlighet och lycka att vi inte märker något förrän vi drar oss undan i avskildhet."

"Om vi vill följa Jesus, måste vi skoningslöst eliminera brådskan ur våra liv - det är ett ofrånkomligt faktum att vi inte kan gå fortare fram än den vi vill följa."

ur Livet jag längtar efter av John Ortberg

Nu lever vi ju redan i en lugnare värld än den hemma i Sverigeoch det gör det lättare att sakta farten. Vi uppskattar mycket att slippa TV, radio, mobiltelefon. Men datorn finns och det är lätt att bli fast en timme eller längre för att kolla & svara på mail mm. Så nu ska jag vara internetfri under 2 veckor, ser fram emot att inte ens kunna välja att maila (även om det också har sin tid) och istället leka med barnen och lyssna uppåt. Vi får se hur det går.