I Thailändska övärlden

publicerat i Allmänt;



Onsdag 25 januari, Pernilla skriver

Ibland får man vara med om en oas-tid mitt uppe i det snurrande livet och det har vi fått uppleva dessa två veckor! Som balsam för själen och vi känner oss mer utvilade än på länge.

En vecka i en lägenhet med havsutsikt på Ko Tao och en vecka i en jättefin bungalow med panoramafönster mot havet och en vit sandstrand med kokospalmer på Ko Samui. Höjdpunkten var förstås att få träffa ljuvliga lilla kusin Jonah, 6 månader, för första gången. Som vi hade längtat! Och att få umgås med pappa Peter & hans Kerstin och bror Magnus och hans Alexandra har varit så härligt.

   




   

Tre molniga och delvis monsunregniga dagar men annars soligt och varmt, mellan 28-34 grader i luften och ca 27 i havet - helt underbart med värmen efter kylan på nätterna i Nepal. Dagarna har fyllts av sol, många många bad, :) snorkling bland färgglada fiskar, tunna pannkakor med banan & nutella, färsk ananas & melon, god thaimat, läsning, sandslottsbyggen och strandvandringar. Tack pappa för en underbar resa :)

 




    
   

Efter en 9 timmars tågresa till Bangkok i fredags träffade vi under helgen goa vänner och roade oss (6 vuxna & 11 barn) kungligt på Dreamworld, Siam waterpark och Fashion Island shopping center - en jättehärlig helg!! Är svårt att förstå att det lyxiga shoppingcentret och Kathmandus ruffiga bakgator som vi åkte genom med taxin existerar i samma värld. Men å så glada vi är att det är i Nepal och inte Thailand vi bor, så gott att komma hem och kunna prata med människorna igen, fick tårar i ögonen bara av att höra nepaleserna bakom oss på flyget :)Jag har nu hunnit med 2 dagars Interburns brännskadekonferens med visionärt arbete för de brännnskadade i Nepal. Idag strejk och vi njuter av tysta gator i ett soligt Kathmandu. Men vi hoppas på öppna vägar imorgon då vi far med Bucken till Tansen! Längtar hem :)