Strandhäng & födelsedagsfirande

publicerat i Allmänt;
 
21 april 2018

Efter den jobiga bussresan till Ubungu i Dar es salam möttes vi av en vänlig man från Bomani beach där vi skulle bo och åkte 1.5 timme i hans jeep, på små översvämmade vägar mitt i djungeln kändes det som. Han berättade att det hade regnat dag och natt i en vecka så det var en del vägar som var ofarbara.

 

Måste nog sägas att vi hade rättså höga förväntningar på Bomani beach guesthouse (vilket inte betyder att vi trodde det skulle vara lyxigt, men rent och torrt...), hade fått det rekommenderat och det var lite högre pris än vi budgeterat... Så att finna två rättså små rum med monsunkänsla- fuktigt, mögellluktande, med hål i myggnäten, trasiga lakan, trasig toalettstol, kryp och så...inget wifi! gjorde att speciellt tjejerna ville vända i dörren. Efter den långa resan (uppstigning för safarit kl 06) var vi ju också såå trötta. Första dagen bjöd också på rejäla monsunregn. Andra kvällen körde vi ”ris och ros”, laget runt, och för just Bomani blev det mest ris. Sedan inför kvällsbönen sa Juni ”vi måste be för  xxxx”- en kvinna vi känner som har spridd cancer, och vi fick nya perspektiv.... Vi klagar på fuktiga lakan, dåligt väder och frånvarande wifi- när vi är friska, får mat att äta och vi har varandra!!! I mitt hjärta vändes klagan till tacksamhet den kvällen. "10% är vad som händer och 90% är hur vi reagerar på det"...

Översvämmad väg...

 
 

Den allra sista dagen blev en klarblåhimmelsdag, helt underbart! Som en gåva från Gud! Blev bad i havet, sitta i solstolarna och titta ut över havet, färsk ananas o papaya till frukost, att gå på promenad i den lilla byn och möta goa människor och på stranden och titta på de vackra fiskebåtarna. Och sen blev det kvällsmys med Marabou choklad.

Hemfärden gick bra, att flyga är så väldigt spännande tycker Juni :) Vid midnatt sjöng vi "Ja må han leva" vid passkontrollen för vår goa 11-åring!! Sen firade vi John många gånger; med paket och godis i flygsätena, med mysig lunch och sång i växthuset hos familjen Jirénius, med tårta hos mormor vid Norasjön, med pizza och sång på Vammelsvägen!! 


 
Skolarbete och lek på guesthouse Bomani beach.
En liten fiskeby låg precis nära.
 
Ida & Moa var riktigt populära under vår bypromenad.
 
Bagamoyo var en mysig liten stad vid kusten.
 
Bye Tanzania, tutaonana! (see you again)
Vår underbara 11-åring vid gaten!
 
Världens bästa storebror om ni frågar Juni!
 
 
Låtsastårta hos mormor.