... tjällossning - dubbdäck av

publicerat i Allmänt;
Söndagen den 28 april 2013, Otto skriver. Varifrån fick jag inspiration till titeln? Och hur är originalet? Skriv en kommentar, om inte förr kommer svaret nästa vecka.
 
På bilen kör vi ännu på vinterdäck - dubbfria alltså - men igår skaffade jag i alla fall fälgar till sommardäck, och så åkte dubbdäcket av på cykeln. Plötsligt är det snöfritt och till och med min skogsväg till jobbet är torr och fin. 
 
 
8 april                           24 april
 
Idag har vi haft två Nepal-presentationer, först i vår kära Korskyrkan, sedan hos en ny bekantskap med nepalengagemang, föreningen Trinity. Presentationerna ger alltid tillfälle att reflektera lite extra, och vi påminns om vad Nepal-tiden betyder för oss. Det är så konstigt att den världen finns, nu med, parallellt med den värmländska, fast vi inte är där. Det har hänt att jag tycker jag känner igen någon jag möter och så inser jag plötsligt att den jag tyckte det var bor i Tansen, och han kommer antagligen aldrig sätta sin fot utanför Nepal, allra minst sitta på en parkbänk vid Klarälvsstranden eller gå igenom snurrdörren till Centralsjukhuset. Det finns få beröringsytor mellan världarna utanför oss själva, desto fler inom oss. 
 
Förra helgen fyllde John 6 - första födelsedagen på svensk mark. Kalaset med de fyra jämnåriga killarna från dagis hade han sett fram emot länge och planerat väl och han var också mycket nöjd efteråt. Att han begränsade tiden för konstvernissagen med endast egna alster - en del av kalaset han sett fram emot mycket - till ca 1 minut visade på fingertoppskänsla. På födelsedagen undrade vi om han inte vill se en fyr, och det ville han, så efter kyrkan åkte vi, via en norrländsk snabbmats-takeaway, till Takene på Hammarös sydspets:
 
 
Och igår var en stor dag igen - John lärde sig cykla! Det finns många glädjeämnen i livet!