Stormen över?

publicerat i Allmänt;
Torsdag 30 september, Otto skriver

Ja, nu har det gått drygt en vecka så dags för en uppdatering... Det har varit många nya turer i historien från förra veckan, nya möten med olika grupper, nya brev, uttalanden och TV-inslag med krav på att sjukhuset skall ersätta familjen - samtidigt som det är ganska klart att det egentligen inte främst handlar om denna patients familj. I tisdags var en delegation från Hälso- och sjukvårdsministeriet här för att möta "landstingsledningen" (motsv) och vår sjukhusledning bl a. Igår gjordes tillslut en överenskommelse att sjukhuset tar en del av kostnaden för transport och omhändertagande av kroppen, men betalar inte kompensation utöver detta. Nu hoppas vi att stormen är över för denna gång! Många Tansenbor har stått upp för sitt sjukhus, hotellägare runtomkring sjukhuset har vaktat utanför grindarna i veckan och vi ser att det har kommit gott ur detta också. Tack alla som har bett.

Annars njuter vi av att regnandet slutat - grönt, vackert, väldigt odammigt ute jämfört med i våras. Bergen är framme nästan varje dag, snart behövs ingen lampa i garderoben (mot fukten) och man får börja använda ånga när man stryker tvätt igen. Rekordmånga svenskar här gångna veckan - StepOutarna Olof & Lotta är här i 6 månader, kirurg Karl-Gösta i 6 veckor, och P:s styvsyster Maria med Fredrik och Teo var här tre dagar. Lotta hjälper oss med svensk skola för Ida o Moa - fantastiskt! I & M har också börjat träna taekwondo 3 timmar i veckan - ej föranlett av hotbilden på sjukhuset :-) utan av att alla kompisar här hade börjat under sommaren så det var bara att hänga på. Jättekul tycker de.

I veckan som kommer åker Pernilla till Katmandu på brännskadekurs, studiebesök på sjukhus och förhoppningsvis en träff med Hälsoministeriet för att presentera "sin" kurs.

Hem från kyrkan  Teo & John

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

2:a kommentar, skriven , av Maria Nordström:

Skönt om det nu är över! Hoppas ni får en skön helg, kul att skolan funkar. I kväll är det fredagsfest i kyrkan. Jag tar med mig Hanna o en kompis, det blir kul! Här i Karlstad njuter vi verkligen av härligt höstväder, än så länge friska också! KRAM KRAM KRAM till Er goa Vänner!!!

3:e kommentar, skriven , av Elisabet Eknor:

Vad skönt att hotbilden börjar lätta!!!

Taekwondo??????Någon ny försvarsteknik...eller?

Oooooo Pernilla...det kommer att gå så BRA att presentera din kurs!

Berättade för kvinnorna på kvinnofrukosten på Filadelfiakyrkan i Ö-bro om DIG o nu vill de att DU kommer o berättar om ditt liv i Nepal.

Ooooo VAD ROLIGT JAG skulle tycka att det skulle vara o sitta där o lyssna då!Du kommer väl?

Här hemma är det också underbart höstväder.

Ha det GOTT o många kramar från E-bet till er alla.

Kommentera inlägget här :